Talous ja yrittäjyys

❗ Nyt on aika lopettaa velkaantuminen. Seuraavan vaalikauden aikana taloutta on tasapainotettava ⬇

Kestävä talous mahdollistaa kriiseistä selviämisen ja vahvistaa Suomen asemaa seistä itsenäisesti omilla jaloillaan. Huolehtimalla julkisen talouden kunnosta voidaan jatkossakin turvata hyvinvointipalvelut ja huolehtia heikommista. Velkaantumisen pysäyttäminen edellyttää valintojen tekemistä. Julkisten organisaatioiden toimintatapoja tulee tarkastella kriittisesti ja mm. purkaa päällekkäisyyksiä, keventää rakenteita sekä vahvistaa monituottajamallia.

❗ Työn verotusta pitää keventää, työnteon pitää olla kannattavaa ⬇

Kotitalouksien taloudellinen tilanne on heikentynyt. Sitä voidaan helpottaa keventämällä työn verotusta, mikä samalla parantaa työn vastaanottamisen kannustimia. Kokoaikaisen työn rinnalle tarvitaan paremmat mahdollisuudet tehdä osa-aikaista työtä, kevennettyä työtä ja ihmisten elämäntilanteeseen sovitettua työtä. Nuoret, maahanmuuttajat, osatyökykyiset ja vammaiset henkilöt pitää saada nykyistä paremmin mukaan työmarkkinoille.

❗ Ansiosidonnaista päivärahaa muutettava kannustavammaksi työllistymistä ajatellen ⬇

Ansiosidonnainen päiväraha turvaa arkea työttömyyden kohdatessa. Tutkimusten mukaan suurin osa työllistyy uudelleen pian työttömäksi jäämisen jälkeen ja työllistymisen todennäköisyys pienenee ansiosidonnaisen päivärahakauden edetessä. Toinen työllistymis"piikki" on päivärahakauden päättyessä. Ansiosidonnaista päivärahaa voidaan muuttaa kannustavammaksi työllistymistä ajatellen. Työllä on merkitystä kestävän talouden, mutta myös yhteisöön kuulumisen näkökulmasta.

❗ Työnantajan velvoitteita kevennettävä niin, että pienenkin yrittäjän on mahdollista palkata työntekijä ⬇

Yrittäjille keskeisimmät kasvun esteet verotuksen lisäksi liittyvät työvoiman saatavuuden lisäksi lukuisiin velvoitteisiin, joita tulee keventää. Tukijärjestelmää pitää myös muuttaa mahdollistamaan työn vastaanottaminen lyhyeksikin aikaa, osa-aikaisesti tai esim. opintojen ohelle. Kaikkien etu on, että työlle löytyy tekijä ja että työtä voi tarjota sekä vastaanottaa matalalla kynnyksellä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *