Ääni lapselle

Olen Pirkanmaalla ensimmäisten joukossa ilmoittanut olevani ääni lapselle -eduskuntavaaliehdokas. Allekirjoitan Anna ääni lapselle -kampanjan vaaliohjelman täysin 💙 Poliittisilla päätöksillä on suuri merkitys, kun on kyse lasten, nuorten ja perheiden onnellisesta arjesta ja uskosta tulevaisuuteen. Jokaisella lapsella on oikeus turvalliseen ja hyvinvoivaan lapsuuteen, jonka päälle rakentaa aikuisuutta.

🔹️ Olen puhunut paljon lasten ja nuorten mielenterveysongelmista, jotka ovat voimakkaassa kasvussa. Riittävien mielenterveyspalveluiden tueksi on oltava yhteisöllistä toimintaa kuten harrastuksia.

Lapsiin ja nuoriin kohdistuu nykyään liian paljon paineita ja odotuksia. Jokaiselle lapselle pitää taata turvallinen ja kannustava opinpolku huolehtimalla resursseista, ammattitaitoisesta opetushenkilökunnasta ja toimivasta oppilas- ja opiskelijahuollosta. Perheiden palvelut voidaan järjestää samaan keskukseen, jolloin heitä voidaan tukea moniammatillisesti. Järjestöt on otettava kiinteästi osaksi palveluita, perhekeskuskokonaisuutta ja perheiden lähitukea.

🔹️ Lapsiperheköyhyyttä on ehkäistävä varsinkin, kun elinkustannukset nousevat nopeasti. Sosiaaliturvan avulla on huolehdittava, että esimerkiksi perheenjäsenen sairastaminen tai vammaisuus ei johda perhettä taloudellisiin vaikeuksiin, vaan usko tulevaisuuteen säilyy ja voimavaroja tuetaan riittävillä palveluilla ja etuuksilla.

🔹️ Lapsilla tulee olla mahdollisuus vaikuttaa itseään koskeviin asioihin ikänsä ja kehitystasonsa mukaisesti. Erityisesti haavoittuvassa asemassa olevien lasten ja nuorten kuulluksi tulemisesta on pidettävä huolta. Uskonnollisista syistä tapahtuvaa silpomista ei tule hyväksyä.

🔹️ Suomessa lasten ja nuorten hyvinvoinnin tukemisen valtakunnallinen ohjelma varmistaisi, että asioita edistetään systemaattisesti eivätkä ne jää näennäisesti kiireellisempien asioiden alle. Lapsivaikutusten arvioinnilla huolehditaan, että lasten oikeudet ja eri näkökulmat huomioidaan päätöksenteossa. Myös aiempia päätöksiä on arvioitava siitä näkökulmasta, millaiset vaikutukset niillä on ollut lasten ja nuorten hyvinvointiin.

Anna ääni lapselle ja äänestä numeroa 83 Pirkanmaalla. Vaalipäivä on ylihuomenna sunnuntaina 2.4.2023

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *