Sonja Hietaranta

Olen pirkanmaalainen, Tampereen Pyynikillä asuva eduskuntavaaliehdokas, äiti, vaimo ja sairaanhoitaja. Koulutukseltani olen terveystieteiden maisteri ja työskentelen ylihoitajana Tampereen yliopistollisessa keskussairaalassa. Vapaa-ajalla olen koira- ja hevosihminen, harrastan jumppaa, lumilautailua ja käyn mielelläni konserteissa.

Olen työskennellyt julkisessa ja yksityisessä terveydenhuollossa 25 vuotta. Viime vuodet tehohoidon- ja päivystyksen alueilla ovat olleet silmät aukaisevia. Opiskeluaikana tein monenlaisia töitä mm. kaupassa ja kahviloissa. Työnteko on ollut minulle aina tärkeää ja kaikissa tehtävissä on ollut oma mielekkyytensä. Työnteko voi olla raskasta, mutta toisinaan työ voi myös kannatella kun elämässä on vaikeita vaiheita.

Minua on sanottu tarmokkaaksi ja tomeraksi, joskus myöskin äidilliseksi. Paineensietokyky on kehittynyt hyväksi ja saan asioita aikaiseksi. Tasa-arvo on minulle yksi tärkeimpiä arvoja yhteiskunnassa, parisuhteessa ja vuorovaikutuksessa ihmisten välillä.

Miksi kansanedustajaksi?

Meillä on toimiva ja turvallinen yhteiskunta sekä kallisarvoinen luonto, tärkeitä asioita joita vaalia. On myöskin epäkohtia, joita pitää pyrkiä viemään parempaan suuntaan. Moniäänistä keskustelua tarvitaan ja aito dialogi on lopulta ainoa tapa todella vaikuttaa asioihin ja löytää yhteisymmärrys asioiden ratkaisemiseksi. Lapset ja nuoret ansaitsevat sen, että heidän eteensä tehdään kaikki tehtävissä oleva.

Sote-asioissa voisimme tehdä asioita nykyistä paremmin, sujuvammin, joustavammin ja inhimillisemmin. Hyvinvointialueet tavoittelevat tätä muutosta ja ansaitsevat mahdollisuuden onnistua. Tässä vaiheessa valmistelua näyttää kuitenkin siltä, että uudelleen arviointia tullaan pikaisesti tarvitsemaan. Pelkillä rakenteilla ei turvata hoitoa, jos työntekijöitä ei ole tai terveydenhuollon yksikköön tai yksittäiseen työntekijään kohdistuu kohtuuton kuorma.

Näköalattomuus musertaa toivon tulevasta. Haluan osaltani vaikuttaa siihen, että mahdollisimman moni katsoo tulevaisuuteen toiveikkaana ja uskaltaa kulkea sitä kohti luottavaisin mielin.

Käy täällä lukemassa, mitä asioita edistäisin eduskunnassa!
Lue myös mielipidekirjoituksiani eri aiheista täällä.